Η γ΄Στάση των Χαιρετισμών στο Αίγιο

  • Dogma
Αίγιο

Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε χθες (Παρασκευή) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο η Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τους ύμνους αυτή τη φορά απέδωσε η Γυναικεία Βυζαντινή Χορωδία Πατρών «Πανύμνητος», υπό τη διεύθυνση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του σχήματος Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου, διπλωματούχου Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Τα μέλη – χορωδοί τής «Πανυμνήτου», γυναίκες όλων των ηλικιών, έχοντας πρώτα λάβει την άδεια και ευλογία τού Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, βρέθηκαν το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου με ταπεινότητα και σεβασμό απέδωσαν τους ανυπέρβλητους σε ομορφιά και νοήματα χθεσινούς ύμνους προς την Παναγία, Μητέρα τού Θεού και όλων ημών.

Λίγο πριν την απόλυση, ο εφημέριος του Μητροπολιτκού Ναού, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ευχαρίστησε από άμβωνος τα μέλη τής Χορωδίας, προσφέροντας παράλληλα στην κ. Χρυσανθακοπούλου μία εικόνα τής Πολιούχου τού Αιγίου Παναγίας Τρυπητής και ευχόμενος ο Πανάγαθος Θεός να τους δίνει δύναμη και υγεία ώστε να συνεχίσουν για πολλά χρόνια αυτή την πνευματική μουσική τους διαδρομή.

TOP NEWS