Ξεκινά αύριο το Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

  • Dogma
συνέδριο

Ξεκινά αύριο 18 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 20 Οκτωβρίου το Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι πραγματοποιείται από τις 18 εως και τις 20 Οκτωβρίου 2018 το Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρό-νια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021).

Το Συνέδριο εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως». Ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις.

Η επίσημη έναρξη και η Πρώτη Συνεδρία θα λάβουν χώρα την 18η Οκτωβρίου στις 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιασίου 1, κατά την οποία θα χαιρετήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και θα κηρύξει την έναρξή του ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ως πρώτος Εισηγητής αυτού, με θέμα: «Το φιλελεύθερο Πνεύμα των Θεσμών του Συντάγματος της Τροιζήνας του 1827».

Οι εισηγήσεις των προηγουμένων έξι (6) Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί σε τόμους από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι» και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολουθήσεως αυτού από την Γραμματεία της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος σε όσους το επιθυμούν.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ

(Πληροφορίες: Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου Τριανταφυλλίδης, Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, τηλ. 210 7272214-5)

TOP NEWS