Μητροπολίτης Ταμασού: Οι διάφορες εξαρτήσεις είναι μία πλάνη

  • Δόγμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Ταμασού, στην ομιλία του στο συνέδριο ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον αγώνα της καλλιέργειας του αθλητισμού ως ένα υψηλό ιδεώδες.

Στην αξία του αθλητισμού και στη σημασία της συμμετοχής, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, μιλώντας σε Συνέδριο με τίτλο «Γιατί να ακολουθήσω τον Αθλητισμό», το οποίο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στην παρουσία μαθητών και το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Ταμασού, στην ομιλία του στο συνέδριο ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον αγώνα της καλλιέργειας του αθλητισμού ως ένα υψηλό ιδεώδες.

«Ο Χριστός θα βάλει στον παράδεισο, αυτούς που αγωνίζονται. Αυτοί που νικούν θα κριθούν αν όντως άξιζαν την νίκη και ενδεχομένως να κληρονόμησαν και αυτοί την βασιλεία των ουρανών. Αλλά σίγουρα, οι σίγουροι ουρανοβάτες, οι σίγουροι μέτοχοι της βασιλείας του θεού, αυτοί που σίγουρα θα σώσουν την ψυχή τους αθάνατη στους αιώνες, είναι αυτοί που ξέρουν να αγωνίζονται. Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρετε από τον αθλητισμό. Το ταξίδι της προσπάθειας και του αγώνα έχει μεγαλύτερη αξία από την νίκη», πρόσθεσε

Σε συνέχεια της ομιλίας του, έκανε λόγο για τις εξαρτήσεις χαρακτηρίζοντας τις ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ζωή του ανθρώπου.

«Οι εξαρτήσεις, οι διάφορες εξαρτήσεις είναι μία πλάνη. Είναι μια ψευτιά, μια ψευδαίσθηση. Οι εξαρτήσεις νομίζουμε ότι μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα για μια χρονική στιγμή και μετά έρχεται η καταστροφή. Διαλύεται η υγεία μας, γινόμαστε εξαρτώμενοι από αυτές και καταστρέφονται τα όνειρα μας», κατέληξε.

Πηγή: https://www.reporter.com.cy/

TOP NEWS