Υπέρ της διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και ο Βουλευτής της ΝΔ Μ.Σαλμάς – Τί διεμήνυσε στον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma
σαλμάς

Μάριος Σαλμάς προς Αρχιεπίσκοπο: Θέλω να γνωρίζετε ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τη δημιουργία τρίτης Μητροπόλεως στην Αιτωλοακαρνανία από την αρχή με βρίσκει σύμφωνο. Το dogma.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας της επιστολή που απέστειλε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Ιερώνυμο. Τι λέει για Μακαριστό Κοσμά, αλλά και τον τοποτηρητή της Μητρόπολης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο

Με μια σύντομη, αλλά μεστή νοημάτων επιστολή στις 02 Σεπτεμβρίου προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, καλώντας, μάλιστα, τον κ. Ιερώνυμο να κάνει «δημόσια χρήση της επιστολής του».

Ο κ. Σαλμάς είναι ο δεύτερος τοπικός Βουλευτής που παίρνει ανοιχτά θέση στο φλέγον ζήτημα για τη δημιουργία τρίτης Μητρόπολης στην Αιτωλοακαρνανία, μετά τον Σπήλιο Λιβανό. Φαίνεται  ότι το θέμα της  διχοτόμησης, μπορεί  να μην τελεσφόρησε στην έναρξη του θέρους,  όταν δεν συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τις οργανικές θέσεις των ιερέων, ωστόσο αποτελεί  ένα πάγιο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια, καθώς πρόκειται για μια Μητρόπολη με  212 ενοριακούς ναούς, 166 ιερείς και 4 Διακόνους  και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν θεωρείται λήξαν.

Ο κ. Σαλμάς στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο αφού ξεκαθαρίζει ότι είναι θέμα «αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης της ίδιας της εκκλησίας και όχι των πολιτικών»

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λιβανός είχε επισημάνει: «Τη θετική μου άποψη ως προς αυτό το θέμα την έχω εκφράσει κατά το πρόσφατο παρελθόν στις πολλαπλές συναντήσεις μου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, καθώς και με τον σημερινό τοποτηρητή της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και στον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας και προϊστάμενο του  Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα Μεσολογγίου, Πατέρα Επιφάνιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός σε συνέντευξή του.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο  ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς:

TOP NEWS