Η Ουκρανική Βουλή παραχώρησε ναό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

  • Dogma
ουκρανία

Η Ουκρανία παραχώρησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έναν εμβληματικό ναό, προκειμένου να χρησιμεύει ως αντιπροσωπεία του στο Κίεβο, έπειτα από την απόφαση της χώρας ν’ αναγνωρίζει στη χώρα μια Εκκλησία ανεξάρτητη από την κηδεμονία της Μόσχας.

Με 237 ψήφους υπέρ, ενώ ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός ήταν 226 ψήφοι, το Ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταβίβαση της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για μόνιμη χρήση.

Όπως έγραψε ο Πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, «η Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα μεταβιβάζεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να χρησιμοποιηθεί για το έργο της αντιπροσωπείας του. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά να αποκτήσουμε Τόμο Αυτοκεφάλου για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία. Ευχαριστώ την Ουκρανική Βουλή, η οποία υποστήριξε το νομοσχέδιό μου».

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη διαδικασία της αναγνώρισης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μιας ανεξάρτητης Εκκλησίας στην Ουκρανία, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ουκρανός ειδικός σε θέματα θρησκείας Ντμίτρο Γκορεβόι.

TOP NEWS