Μνήμη Οσίου Φιλαρέτου στην Ερμούπολη

  • Dogma
μνήμη

Με την καλούμενη θρησκευτική ευλάβεια και τάξη τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Φιλαρέτου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Ερμουπόλεως

Στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπικού Οίκου Ερμουπόλεως, το τιμώμενο επ` ονόματι του Οσίου Φιλαρέτουτου Ελεήμονος, εις μνήμη του Μακαριστού προοδοιπορήσαντος Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου(Ιωαννίδη), του από Σικάγου (1930-1961), τελέσθηκε απόψε ο Εόρτιος Εσπερινός με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως και των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Γεωργίου και Ταξιαρχών, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, τους ύμνους του οποίου απέδωσαν οι Ιεροψάλτες της Ερμουπόλεως, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Λουκά Τσούκου.

Παρέστησαν οι Λιμενάρχες Σύρου και Τήνου, ο Διοικητής της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού και της Μητροπόλεως και φιλακόλουθοι πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , προ του πέρατος του Εσπερινού, ευχήθηκε σε όλους για τον Δεκέμβριο, τον εόρτιο μήνα των Χριστουγέννων, προτρέποντας τους να συμπορευθούν με τους έχοντες ανάγκη βοηθείας και ενισχύσεως συνανθρώπους μας.

 

 

TOP NEWS