Αποστολή της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων στον Οικουμενικό Πατριάρχη

  • Dogma
οικουμενικό πατριάρχη

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε Αποστολή της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, αναφορικά με τη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την Πέμπτη 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

Σκοπός της επίσκεψης της Αποστολής της Βιβλιοθήκης της Βουλή των Ελλήνων στον Οικουμενικό Πατριάρχη ήταν η ενημέρωση αναφορικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην Θεολογική Σχολή Χάλκης.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν: η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, κ. Έλλη Δρούλια, Ιστορικός, ο κ. Δημήτριος Ζαζάς, Διδ. Κοινωνιολογίας-Βιβλιοθηκονόμος, υπάλληλος της Δ/σης της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ο κ. Ιωάννης Κασσίδης, Παλαιογράφος, υπάλληλος της Δ/σης Νομοθετικού έργου της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον κ. Γρηγόριο Λιόλιο, Θεολόγο ΜΤh, Δόκιμο μοναχό και Υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης. Επίσης, παρόντες ήταν και όλοι οι φοιτητές και εθελοντές οι οποίοι εργάζονται στη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ήτοι: τέσσερις καταλογογράφοι απεσταλμένοι της Βιβλιοθήκης της Βουλής, δυο φοιτητές του Τ.Ε.Ι Ιονίου και δυο φοιτητές από την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας εθελοντής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ανάγκη συνέχισης του έργου της καταγραφής και προβολής των τεκμηρίων της Βιβλιοθήκης της Σχολής της Χάλκης και ευχαρίστησε τους υπευθύνους της βιβλιοθήκης της Βουλής για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά τους, καθώς και όλους όσους εργάζονται στη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

TOP NEWS