Ανθρωπιστική αποστολή στα σύνορα της Ουκρανίας με επικεφαλή τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα

  • ΔΟΓΜΑ

Για τα σύνορα της Ουκρανίας αναχωρεί ανθρωπιστική αποστολή με επικεφαλή τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα, ο οποίος για άλλη μια φορά καταδικάζει αυτό το πόλεμο που προκάλεσε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την αναχώρηση ειδικής ανθρωπιστικής αποστολής, με επικεφαλής τον ίδιο τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Ησαΐα, στα σύνορα της Ουκρανίας με γειτονικές Ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Η συγκεκριμένη ανθρωπιστική βοήθεια αποτελεί συνέχεια του επί 14ετία ανθρωπιστικού έργου του Πανιερωτάτου σε εμπόλεμες ζώνες. Η Ιερά Μητρόπολη, ήδη σε συνεργασία με Μητροπόλεις των χωρών αυτών, υποστηρίζει δύο χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και προγραμματίζεται η λειτουργία ακόμη μιας ανθρωπιστικής υποδομής με την άφιξη του Πανιερωτάτου. Παράλληλα θα γίνει εποπτεία των υποδομών και θα επιχειρηθεί η επίλυση των πολλών προβλημάτων, που ανακύπτουν με την ολοένα αύξηση των προσφυγικών ροών.

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής ευχαρίστησε τους κατοίκους των 45 ενοριών της, αλλά και πολίτες από όλη την Κύπρο, οι οποίοι γενναιόδωρα ανταποκρίθηκαν στο ανθρωπιστικό αυτό κάλεσμα της Μητροπόλεως, δίνοντάς την ευκαιρία να ενισχυθεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων, η προσπάθεια στήριξης των προσφύγων.

Επίσης, σημαντική στήριξη στην συγκεκριμένη προσπάθεια παρέχει η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας, όπως και τα Κοινοτικά Συμβούλια της μητροπολιτικής επαρχίας, όπου βοηθούν στην εξεύρεση κατοικιών για τους πρόσφυγες, η οποίοι ήδη φιλοξενούνται από την Μητρόπολη στην Κύπρο.

Για τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, που θα συνεχιστούν και σε άλλους τομείς, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές και οι πολίτες, που συνδράμουν, θα ενημερωθούν λεπτομερώς, με τη, συν Θεώ, επιστροφή του Πανιερωτάτου από το εξωτερικό.

 

TOP NEWS