Μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας στο Βαθύ Καλύμνου τίμησε ο Μητροπολίτης Παΐσιος

  • ΔΟΓΜΑ

Η εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου τιμήθηκε στον φερώνυμο ενοριακό κοιμητηριακό ναό στο Βαθύ Καλύμνου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο Σεβασμιώτατος απένειμε τον Χρυσούν Σταυρόν της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, στην κα. Καλοτίνα Μάρακα, επί χρόνια ενεργό μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας.

Στον ενοριακό κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, στο Βαθύ Καλύμνου τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, ο πανηγυρικός εσπερινός του προαναφερθέντος τιμώμενου Αγίου.

Παρέστησαν από ιερείς ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο εφημέριος π. Μιχαήλ Μακαρούνας, ο π.Εμμανουήλ Οθίτης, ο π.Ισίδωρος Γλυνάτσης, ο π.Απόστολος Χατζηνικολάου, ο π.Μάριος Μίχας και ο Διάκονος Σταύρος Μάρθας.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν οι κ.κ. Σπυρίδων Ζαΐρης, Ποσειδών Ζαΐρης και Χαράλαμπος Ζαχαρίου, όπου και απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τους ιερούς ύμνους.

Την επομένη, ανήμερα της εορτής, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσίου.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλε ο κ. Σπυρίδων Ζαΐρης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο Σεβασμιώτατος απένειμε τον Χρυσούν Σταυρόν της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, στην κα. Καλοτίνα Μάρακα, επί χρόνια ενεργό μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ευαρέστηση της τοπικής Εκκλησίας για την πολύτιμη προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μεταφέροντας με την κίνηση αυτή τον ολόθερμο σεβασμό προς το πρόσωπό της όλης της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητας του Βαθέως.

 

 

 

TOP NEWS