Ζωντανή Αναμετάδοση: Κυριακή των Βαΐων – Ακολουθία του Νυμφίου

  • Dogma
κυριακή

Την θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, με τα βαΐων και κλάδων, εορτάζει η Εκκλησία  την Κυριακή 25 Απριλίου. 

Η Κυριακή των Βαΐων, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στον κύκλο των ιερών ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος, εντούτοις, είναι η θύρα που μας εισάγει στα Άγια των Αγίων της εκκλησιαστικής εμπειρίας.

Την Κυριακή των Βαΐων το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Βόλου. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ακολουθία του Νυμφίου

           Το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας θα ψαλεί ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας, κατά την οποία φέρουμε στην μνήμη μας δύο τινά: τον Μακάριο Ιωσήφ τον Πάγκαλο και την ξηρανθείσα συκιά, για την οποία ομιλεί η Ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Και εκ τούτων κάνουμε αρχή των Αγίων Παθών του Κυρίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στις 6.30μ.μ., θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου. Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Δύο Ακολουθίες του Νυμφίου θα τελεστούν στους μεγάλους Ναούς του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ως εξής:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου: 6.30-8.30μ.μ. και 8.30-10μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου: 5-7μ.μ. και 7-9μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου: 5-7μ.μ. και 7-9μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου: 5-7μ.μ. και 7-9μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας: 5.30-7.30μ.μ. και 7.30-9.30μ.μ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος μπορείτε να το δείτε εδώ.

TOP NEWS