Dogma

Αγιορείτικες αγκινάρες αλάδωτες με ταχίνι

Η Νηστεία είναι Εντολή του Θεού. Είναι η μία από τις δύο πρώτες που έδωσε στον Αδάμ μέσα στον Παράδεισο. Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, νηστεύουμε και το λάδι, γι' αυτό μαγειρεύουμε μια ξεχωριστή αγιορείτικη συνταγή: αγκινάρες αλάδωτες με ταχίνι.

Οι αλάδωτες αγκινάρες με ταχίνι είναι ένα γεύμα πλούσιο σε γεύση, αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε μια εύκολη συνταγή, έτσι όπως ακριβώς τη φτιάχνουν στο Άγιο Όρος.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 10 αγκινάρες, 6-8 μικρά ξηρά κρεμμύδια, 1 ματσάκι άνηθο, 3-4 καρότα, 6-8 μικρές πατάτες, 2-3 λεμόνια, 2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι, αλάτι και πιπέρι.

Επί το έργον: Βράζουμε τις αγκινάρες αλλά δεν ρίχνουμε αλάτι. Όταν βράσουν χτυπούμε το ταχίνι με το λεμόνι. Ρίχνουμε στα δοχείο λίγο- λίγο ζωμό από τις αγκινάρες. Όταν το ταχίνι αραιώσει το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα. Αφού πάρει μερικές βράσεις το κατεβάζουμε από τη φωτιά.