Dogma

Αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι µε σταφύλια και πετιμέζι για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου

Αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι µε σταφύλια και πετιμέζι, ένα εξαιρετικό πιάτο για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Τα αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι µε σταφύλια και πετιμέζι για να γλείφετε τα δάχτυλά σας και φανταστική να τη βλέπεις στην πιατέλα!

Με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι είναι:

1 κ. αρνίσια παϊδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
4 σκελ. σκόρδο
1/2 κ. σταφύλια (ρώγες μαύρου σταφυλιού)
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. πετιμέζι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επί το έργον:

Ξεκινάμε τα αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι, ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.

Βγάζουμε τα αρνίσια παϊδάκια σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.

Το περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και αφήνουμε μέσα στο τηγάνι 2-3 κ.σ.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.

Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια.

Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στη σάλτσα.

Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να γίνει σαν μέλι.

Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σταφυλιών.

Συνοδέψτε τα με την υπέροχη φθινοπωρινή σαλάτα με σταφύλια και με πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα!

Πηγή: argiro.gr