Dogma

Κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα

Υλικά

ελαιόλαδο

ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

σκόρδο ψιλοκομμένο

αρότο ψιλοκομμένο σε καρέ

κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ

ασπρομανίταρα σε φέτες

κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ

κριθαράκι

ζωμό λαχανικών

μύδια

γαρίδες

μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

    1. Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια.
    2. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο.
    3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα.
    4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.

Πηγή: https://www.tovima.gr/

  1. Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά να μαραθούν ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό, για 10 λεπτά έχοντας τη κατσαρόλα σκεπασμένη.
  4. Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες.
  5. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.