Dogma

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο κέικ σταφύλι

Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά και μετά το πετιμέζι. Σε μια λεκάνη αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ένα καλοκαιρινό γλυκό

Υλικά

113 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. ζάχαρη
100 ml πετιμέζι
2 αυγά
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
80 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
250 γρ. σταφύλι σουλτανίνα

Εκτέλεση

Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά και μετά το πετιμέζι. Σε μια λεκάνη αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Αφαιρείτε δύο κουταλιές για να πασπαλίσετε το ήδη πλυμένο και κομμένο σταφύλι, και το υπόλοιπο αλεύρι το προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα με το βούτυρο.

Σταματάτε το μίξερ και αφού ρίξετε τις σταφίδες και το σταφύλι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 45-50 λεπτά.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/