Dogma

Αιτωλίας Κοσμάς- Κορονοϊός: Ενδεχομένως μη αναστρέψιμες οι βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες

Σκληρή μάχη με τον κορονοϊό συνεχίζει να δίνει στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς. 

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, βρίσκεται σε βαθύ κωμα και έχει υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η  κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή είναι τέτοια, ώστε ενδεχομένως και να μην είναι αναστρέψιμη.

Ο Ποιμενάρχης Αιτωλίας είχε αποσωληνωθεί πριν μερικές ημέρες και γιατροί επεσήμεναν ότι η κατάσταση της υγείας του παρέμενε κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Η περιπέτεια με τον κορονοϊό 

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου και στην αρχή ο Μητροπολίτης παρέμεινε στο σπίτι του. Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνούνταν.

Τελικά, αποφάσισε να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου και διασωληνώθηκε και στις 2 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πέθανε η αδερφή του
Υπενθυμίζεται πως η αδελφή του Μητροπολίτης Αιτωλίας, η οποία επίσης είχε προσβληθεί από κορονοϊό, ήταν ανεμβολίαστη έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου. H 75χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μια μέρα μετά τον αδελφό της. Ήταν ανεμβολίαστη και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και διέμενε μαζί με τον Σεβασμιώτατο, στην οικία τους, στο Αγρίνιο.