Dogma

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Δεν χρειάζεται να μας πιανει πανικός

«Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, με προσπάθεια θα ξεπεράσουμε κάθε κρίση» υποστήριξε χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Πανελλήνιου Συνδέσμου φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Γιώργος Φερδής

«Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, με προσπάθεια θα ξεπεράσουμε κάθε κρίση» υποστήριξε χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Πανελλήνιου Συνδέσμου φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο κ. Ιερώνυμος που ευχαρίστησε θερμά το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου για την ιδιαίτερη εκδήλωση, σημείωσε πως «η κοπή της Βασιλόπιτας μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες σκέψεις, όπως τι είναι ο χρόνος;» για να απαντήσει ο ίδιος πως «Ο χρόνος για τον Θεό είναι ανύπαρκτος. Πρόκειται για εφεύρεση του ανθρώπου, για να εξυπηρετεί καλύτερα τη ζωή του. Χωρίζουμε το χρόνο σε αυτόν που πέρασε, στο τώρα και σε αυτόν που θα έρθει. Από το παρελθόν μας μένουν μόνο οι αναμνήσεις. Το μέλλον είναι απρόσμενο και δε ξέρουμε αν θα ικανοποιήσουμε τα οράματά μας. Οπότε μας μένει το τώρα και αυτό είναι το σημαντικό, όπως αυτή εδώ η σημαντική προσπάθεια».

Ο Αρχιεπίσκοπος έφθασε στον χώρο της εκδήλωσης συνοδευόμενος από τον διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Με Παραδοσιακούς χορούς έγινε η έναρξη της εκδήλωσης και χαιρετισμούς απηύθυναν οι Ευάγγελος Μουτσόπουλος, καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ στη συνέχεια τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του συλλόγου παρουσίασε η πρόεδρος Νίκη Παπανικολάου-Πεπέ.

Το παρόν έδωσαν πολιτικοί όπως ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, πολλοί βουλευτές, ακαδημαϊκοί και κληρικοί.