Dogma

Δεσπότης ανέβηκε σε τρακτέρ και μάζεψε πατάτες – ΦΩΤΟ

Μητροπολίτης μάζεψε τα μανίκια από το ράσο και μαζί με εθελοντές κληρικούς πραγματοποίησαν συγκομιδή της πατάτας από τα κτήματα της Μονής Σίντζας στο Λεωνίδιο.

Για μια ακόμη χρονιά, με την προσωπική πρωτοβουλία και εργασία του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, φυτεύτηκε κατά την αρχή του μηνός Μαρτίου μια έκταση άνω των τριών στρεμμάτων με πατάτες. Εχθές, εθελοντές Κληρικοί, αλλά και λαϊκοί από την Τρίπολη και τις γύρω περιοχές, από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν και έφεραν αισίως εις πέρας την κοπιαστική εργασία συγκομιδής άνω των έξι τόνων οικολογικής πατάτας.

Οι πατάτες, οι οποίες συγκεντρώθηκαν και φέτος, θα διανεμηθούν στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στα δυό Γηροκομεία της Μητροπόλεώς μας, στο Ίδρυμα Τυφλών της Τριπόλεως, στις Ιερές Μονές και στο Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ». Το συγκεκριμένο κτήμα έχει επιφάνεια περίπου δεκαπέντε στρεμμάτων, ενώ καλλιεργείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παράγοντας καρπούς κάθε εποχή.

Στον ίδιο χώρο έχει ανεγερθεί περικαλέστατος Ιερός Ναός, βοηθητικά κτίσματα, αποθηκευτικοί χώροι και άριστες υποδομές για την καλλιέργεια και συντήρηση του κτήματος, υποδομές, που ολοκληρώνουν και καταστούν λειτουργικό το Μετόχι της Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας. Ο Μητροπολίτης μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε: «Σας κάνει εντύπωση που ασχολούμαστε με την καλλιέργεια της πατάτας και ότι εγώ οδηγώ το τρακτέρ. Αυτό το κάνουμε όχι για να κερδίσουμε χρήματα, αλλά να στείλουμε το μήνυμα ότι όταν αγαπάς τη γη και τη φροντίζεις, σου ανταποδίδει πολλαπλάσια αγαθά. Και θέλω να τονίσω λάθος που κάναμε εμείς οι Έλληνες να εγκαταλείψουμε τη γη μας και από νοικοκυραίοι που ήμασταν, γίναμε υπηρέτες. Όλοι μάθαμε στο εύκολο κέρδος και κανένας δεν εργάζεται. Εγώ νιώθω καλύτερα πάνω στα τρακτέρ και όχι όταν είμαι στο γραφείο που έρχονται όχι για να δουν τι κάνω, αλλά για να ζητήσουν κάτι ή για να κοροϊδέψουν».