Dogma

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την χθεσινή Θεία Λειτουργία του Αρχιεπισκόπου στην Καλλιθέα

Στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας εχθές το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο χθεσινό Αποστολικό ανάγνωσμα και στην Ευαγγελική Περικοπή μιλώντας για την τόλμη των Μυροφόρων και την αξία της προσφοράς. «Και στην εποχή μας χρειάζεται τόλμη για να ζητήσει κάποιος το σώμα του Ιησού Χριστού.

Η κοινωνία που θέλει να καλείται προοδευτική, θεωρεί απαξιωτικά όλα εκείνα που γίνονται για το πρόσωπο του Χριστού» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «πόσοι από μας, πολλές φορές δε βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση όταν περιφρονείται το σώμα του Ιησού Χριστού. Σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινότητάς μας αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε το σημείο του Σταύρου, αλλά ντρεπόμαστε και κοιτάζουμε μήπως μας βλέπει κάποιος».

Στη συνέχεια τελέσθηκαν τα εγκαίνια του ενοριακού παιδικού σταθμού «Κρυσταλίτσα».  Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, το διοικητικό συμβούλιο του παιδικού σταθμού, το προσωπικό και πιστοί της περιοχής. Διαβάστε περισσότερα εδώ