Dogma

«Ιεροψάλτες και διακονία» στο ωδείο Άρτας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2017 η εκδήλωση του ωδείου Άρτας, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γεώργιο Ντόβολο, με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μ/Φ Σκουφάς, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αρτης κ.κ. Καλλίνικος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος, ο βουλευτής Άρτης κ. Γεώργιος Στυλιος, ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και λοιποί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος Ιεροψαλτών, μουσικών και μουσικόφιλων από την ευρύτερη περιοχή.

Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα της προέδρου του συλλόγου, «οι φίλοι του ωδείου- ωδείο Άρτας», κ. Γεωργίας Βασιουλας, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές μας αξίες. Στη συνέχεια ή καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου κ. Αναστασία Γιαννακοπούλου Πανοδήμου ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του τμήματος βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής του ωδείου και διοργανωτή της εκδήλωσης κ. Κωνσταντίνο Ράπτη για την επιμέλεια της εκδήλωσης. Κατόπιν ακολούθησε ή κεντρική ομιλία με θέμα «Ιεροψάλτες και διακονία» από τον κ. Γεώργιο Ντόβολο. Στην ομιλία ο κ. Ντόβολος ανέπτυξε με λεπτομέρεια τον καταλυτικό ρόλο του ιεροψάλτη στην επιτέλεση της λατρευτικής πράξης στην ορθόδοξη εκκλησία. Ακολούθησε ολιγόλεπτο πρόγραμμα με επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, τα οποία ψυχαγώγησαν και παράλληλα συγκίνησαν, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια, τα οποία εκφράστηκαν και μέσα από το παρατεταμένο χειροκρότημα. Τέλος, ο κ. Ντόβολος ευχαρίστησε για την εγκάρδια φιλοξενία τόσο το ωδείο της Άρτας όσο και τον κ. Ράπτη προσωπικά, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που επιτελείται .