Dogma

Κλήρος και λαός της Θεσσαλονίκης τιμά την Αγία Μαρίνα

Παρουσία χιλιάδων πιστών τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Από πολύ νωρίς το απόγευμα χιλιάδες πιστοί από όλη την Θεσσαλονίκη αψήφησαν την ισχυρή βροχόπτωση και βρέθηκαν στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης στην Άνω Τούμπα, για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Αγίας, με αφορμή την αυριανή ημέρα, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της.

Στον Μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Στέφανο Τόλιο, τον Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου, τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πέτικα, τους εφημέριους του ναού και κληρικούς της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και σχολίασε επίκαιρα ζητήματα, αλλά και εθνικά θέματα. Κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται προς την Αγία Μαρίνα και να ζητούν ειρήνη. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στις επιπτώσεις των πολέμων, ακόμη κι αν αυτοί είναι εμφύλιοι. «Η Αγία Μαρίνα μας διδάσκει την αφοσίωση στον Χριστό και στην Εκκλησία, αλλά και την αποφασιστικότητα. Μας βοηθεί να αποκτήσουμε θάρρος και ωριμότητα σε όποια δυσκολία και αν μας παρουσιαστεί» τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε σε όλους υγεία και επιτυχία.

Αύριο το πρωί στον εορτάζοντα ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θα τελέσει ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος υπήρξε προϊστάμενος του ιερού ναού.

φωτογραφίες: Δημοσθένης Τσαβδαρίδης