Dogma

Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα – Προληπτική εκκένωση της Ζάχουλης

Φωτιά ξέσπασε στις 13.41 στα Μέγαρα. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Βένιζας, Μεγάρων και για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα και 12 οχήματα.

Εστάλησαν 2 Air Tractors σε περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς άνω Αλεποχώρι.

Δήμαρχος Μεγαρέων στο newsit.gr: Δύσκολη η κατάσταση

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, συνεχίζει να αναπτύσσεται το μέτωπο και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Επιχειρούν βέβαια μέσα της πυροσβεστικής και εναέρια και επίγεια και το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου με υδροφόρες. Η περιοχή Ζάχουλη έχει διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, έχουμε στείλει την αστυνομία, έχει ειδοποιήσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Η φωτιά δεν είναι πολύ κοντά στα σπίτια, προληπτικά γίνεται εκκένωση».

 

Η φωτιά στα Μέγαρα όπως φαίνεται από την Σαλαμίνα

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στον οικισμό #Ζάχουλη #Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς #Αλεποχώρι

‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://bit.ly/32VyYzm

@pyrosvestiki

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου/ newsit.gr