Dogma

Μητρόπολη Άρτης: Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Λιτανεία Αγίας Θεοδώρας

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας στον φερώνυμό της βυζαντινό Ναό, στην Άρτα.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Στην Θεία Λειτουργία συνελειτούργησαν οι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας, ο οποίος ετόνισε, ότι η Οσία Θεοδώρα κατέστη φίλη του Θεού, με την ανιδιοτελή της αγάπη, τόσο προς τον Κύριο, όσο και προς τους ανθρώπους. Αυτή η ανιδιοτέλεια, που είναι και προϋπόθεση της αληθείας, είναι το ζητούμενο και στην εποχή μας, κατέληξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ελιτανεύθησαν στην πόλη τα Ιερά Λείψανα και η Εικόνα της Οσίας Θεοδώρας με την συμμετοχή πολλών Χριστιανών από την Άρτα, αλλά και από άλλες περιοχές.

Το παρόν έδωσαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Αντιπεριφεριάρχης Άρτης, ο Δήμαρχος Αρταίων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου και εκπρόσωποι των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών Αρχών και φορέων.

Στο τέλος της Λιτανείας, ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και ευχήθηκε, η Αγία να αποτελεί πρότυπο ανυστερόβουλης αγάπης και προσφοράς και να ενώνει όλους με την Χάρη της.