Dogma

Μητρόπολη Καστορίας: Εορτή Αγίου Δημητρίου στο Κωσταράζι

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου λειτούργησε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, επ’ ευκαιρία της ιεράς μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και προστάτου ολοκλήρου της Μακεδονίας μας.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Καστορίας αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα και ανέλυσε τον στίχο από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο «οίτινες ικανοί έσονται και ετέρους διδάξαι».
Επίσης, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μίλησε για την παράδοση της αγίας μας Εκκλησίας και εξήγησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τι είναι η παράδοση και πως βιώνεται, πως μεταφέρεται, ποιοι είναι οι φορείς της παραδόσεως και πως μπορούμε εμείς σήμερα να ζήσουμε μέσα στο κλίμα της ευλογημένης παραδόσεως.

Τέλος, ευχήθηκε ο Άγιος Δήμητριος ο μυροβλήτης να χαρίζει τη χάρη του σε όλους και να προστατεύει την ελληνικότατη Μακεδονία.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν η Βουλευτής Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του Αγίου Δημητρίου καθώς και τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου.

Αμέσως μετά ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους του χωριού.