Dogma

Ο Αρχιεπίσκοπος απαντά στους επικριτές της Εκκλησίας

Για τεράστιο έργο «απ’ άκρο εις άκρο της Ελλάδος» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα των επικριτών της Εκκλησίας «Τι κάνει η Εκκλησία».

 

«Η Εκκλησία και οι φορείς με τους οποίους συνεργάζεται κρατάνε στην πλάτη τους το βάρος των προβλημάτων των ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «Αυτό δεν είναι η κατ’ αυτό αποστολή της Εκκλησίας. Αυτό είναι το συμπλήρωμα αυτό είναι η έκφραση της αγάπης. Ο σκοπός της Εκκλησίας είναι μέσα στη διακονία της να αναγεννά τον άνθρωπο, να τον κάνει καινούριο».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για την καλλιέργεια των ανθρώπων «Πρέπει να καλλιεργούμε τις επιστήμες να μαθαίνουμε οτι μπορούμε περισσότερο» συμπληρώνοντας παράλληλα πως «Ορισμένες φορές είναι επικίνδυνη η σοφία η ανθρώπινη αν δεν στηριχτεί σε μια άλλη σοφία, τη θεϊκή»

 

Αναφερόμενος στην κρίση ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «Μας λείπουν τα πρότυπα. Χρειαζόμαστε πρότυπα χωρίς τα πρότυπα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, χρειαζόμαστε αξίες και αρχές»

 

Μάλιστα δεν έβγαλε απ΄ έξω και την Εκκλησία σημειώνοντας πως «χρειαζόμαστε πρότυπα Αρχιεπισκόπου, πρότυπα αρχιερέων, ιερέων, δασκάλων, οικογενειαρχών πρότυπα πολιτικών» Και σημείωσε με νόημα πως «Δεν γίνονται αυτά μόνα τους χρειάζεται αγώνας»

 

Ανδρέας Λουδάρος