Dogma

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην Αγία Μαρίνα Άνω Τούμπας – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ρεπορτάζ: dogma.gr
Τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο υποδέχθηκαν στο ναό ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πέτικας και οι εφημέριοι του ναού. Στην ομιλία του με μεστό και θεολογικό λόγο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε σε σύγχρονα ζητήματα και όχι μόνο. Υπογράμμισε, άλλωστε, πως η πόρτα της Τοπικής Εκκλησίας είναι ανοιχτή για όλους. Με αφορμή την επίσκεψη ενός πολιτικού προσώπου στα γραφεία της Μητρόπολης και δημοσιεύματα που ακολούθησαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, επεσήμανε, ότι οποιοσδήποτε κι αν ζητήσει να επισκεφθεί και να συζητήσει με το Μητροπολίτη γίνεται δεκτός και σε αυτό το σημείο προσέθεσε πως η πόρτα της Μητρόπολης είναι ανοιχτή σε όλους.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ενώ το απόγευμα θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στον ίδιο ναό, με αφορμή την αυριανή ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας.

Ο πάνω από χίλια τετραγωνικά ναός της Αγίας Μαρίνας στην Άνω Τούμπα από πολύ νωρίς το πρωί είχε γεμίσει πιστούς που ήρθαν για να συμμετάσχουν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να προσευχηθούν. Άλλωστε, η ιστορία των κατοίκων της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ναού. Ο ναός είναι ήδη στολισμένος για τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θα τελέσει ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος υπήρξε προϊστάμενος του ναού.

φωτογραφίες: Δημοσθένης Τσαβδαρίδης