Dogma

Ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτη Σύρου στην Κύθνο

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Λειτουργικών Εκδηλώσεων στην Κόρινθο,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' μετέβη στο Λαύριο και εκείθεν έπλευσε προς τη νήσο Κύθνο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου άμα τη αφίξει του, χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Δρυοπίδος, στον οποίο, μαζί με τους πολυπληθείς πιστούς, συνηύχοντο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ.Γ.Λεονταριτης, ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτιος Γαρδέρης, ο Έπαρχος Κύθνου κ. Παν. Βιτάλης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ κα Αικατ.Μονογυιού,προς τους οποίους ομίλησε για τους τιμώμενους Αγίους.

Εν συνεχεία, στο θεατράκι της Δρυοπίδος,ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ παρηκολούθησε,μαζί με τους Δρυοπιδείς και τους επισκέπτες του νησιού παρηκολούθησε μουσική εκδήλωση για τον ποιητή Κ.Π.Καβάφη, την οποία παρουσίασε η γνωστή πλέον ομώνυμη Ομάδα της Σύρου, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτέχνη και Δημοσιογραφου κ. Μπάμπη Κουλούρα, τα μέλη της οποίας και συνεχάρη ιδιαιτέρως.