Dogma

Self test – Σχολεία: Τελευταία ημέρα για την προμήθειά του – Κυβερνητικές πηγές: Υπάρχει απόθεμα για όλους

Self test δικαιούνται οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Θα πάρουν πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Σήμερα Σάββατο, 8 Ιανουαρίου, εκπνέει η προθεσμία για την προμήθεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, μετά την ανάπαυλα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ήδη πάντως από χθες υπάρχουν παράπονα και διαμαρτυρίες για ελλείψεις self test σε πολλά φαρμακεία της περιφέρειας αλλά και της Αττικής, όπως έδειξε και το ρεπορτάζ του Newsit.gr.

Με αφορμή αυτές τις διαμαρτυρίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως – αν και σημειώθηκαν κενά στα φαρμακεία λόγω της αυξημένης ζήτησης – υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών,

Συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι:

Υπενθυμίζεται ότι self test δικαιούνται οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Θα πάρουν πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας:

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Πηγή: https://www.newsit.gr/