Dogma

Στον Βόλο σήμερα ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware

Την ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα επισκεφθεί σήμερα ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware. Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, όπου θα αποδοθούν βυζαντινοί εκκλησιαστικοί ύμνοι από τον βυζαντινό χορό Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου.

Την ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα επισκεφθεί σήμερα ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware. Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, όπου θα αποδοθούν βυζαντινοί εκκλησιαστικοί ύμνοι από τον βυζαντινό χορό Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware ως εκκλησιαστική και θεολογική προσωπικότητα». Αργότερα, θα απονεμηθεί στον Μητροπολίτη Διοκλείας ο Μεγαλόσταυρoς και τιμητικό Δίπλωμα της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και ο τιμώμενος ιεράρχης θα μιλήσει με θέμα: «Η μαρτυρία της ορθόδοξης θεολογίας στη Δύση. Τι μπορούμε να συνεισφέρουμε και τι μπορούμε να μάθουμε»

Αύριο Κυριακή 22/11 θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Καλλίστου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Μητροπολίτες Κίτρους κ. Γεώργιος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.