Dogma

Συνέδριο Στελεχών Νεότητας Μητρόπολης Δημητριάδος

Το εναρκτήριο Συνέδριο Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, επί τη εισόδω στο νέο Ιεραποστολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/9 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Το Συνέδριο, που διοργανώνεται από το Γραφείο Νεότητας της Τοπικής μας Εκκλησίας, θα ξεκινήσει στις 9π.μ. με τον Αγιασμό, που θα τελέσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη.

Στην Α΄ Συνεδρία θα ομιλήσουν:

Α. Ο κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής Χριστιανικής Αγωγής, Μουσικολόγος στο Α.Π.Θ., με θέμα «Παιδαγωγικές κατευθύνσεις και πρακτικές για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Ορθόδοξη κατήχηση».

Β. Η κ. Πηνελόπη Μωραΐτου, Εκπαιδευτικός-  Συγγραφέας, με θέμα «Παρουσίαση των Κατηχητικών βοηθημάτων Προσχολικής, Πρώτης Σχολικής ηλικίας και Δημοτικού».

Γ. Ο κ. Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος – Μουσικός – Συγγραφέας, με θέμα «Παρουσίαση βιβλίων Κατηχητών για Προσχολική, Πρώτη Σχολική ηλικία και Δημοτικό».

Στη συνέχεια, θα λειτουργήσουν έξι Βιωματικά Εργαστήρια, ενώ στη Β΄ Συνεδρία θα γίνει η συνοπτική παρουσίαση των εργασιών τους και η συμβολή τους στο κατηχητικό έργο.

Στο τέλος του Συνεδρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία της Χειροθεσίας των νέων Κατηχητών και θα επιδώσει τους διορισμούς και τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους Υπευθύνους Νεότητας και στους Κατηχητές.