Dogma

Τα φοιτητικά του χρόνια θυμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κατά τον Αγιασμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τέλεσε σήμερα το πρωί στην Παλιά Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Παρέστησαν οι Πρυτανικές Αρχές, οι Πρόεδροι και οι Αντιπρόεδροι των Τμημάτων, οι Κοσμήτορες των Σχολών, Καθηγητές και μέλη του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, ο Ιεροδιάκονος π. Ιωάννης Καρπασινός και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Χάρης Κονιδάρης.

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους καλή ακαδημαϊκή χρονιά, δύναμη και υγεία. «Εύχομαι και προσεύχομαι να σας ενισχύει όλους εσάς τους Καθηγητές, που κρατάτε στα χέρια σας την Παιδεία της νεολαίας μας, στο πολύ σημαντικό έργο σας για το καλό του τόπου μας, για το καλό της Πατρίδας μας», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα, ιδιαίτερα συγκινημένος, αναφέρθηκε στην προσωπική ακαδημαϊκή του διαδρομή στο Ε.Κ.Π.Α., και ως φοιτητής και ως Υφηγητής, τονίζοντας ότι στο χώρο του Πανεπιστημίου πέρασε εξαιρετικά γόνιμα, δημιουργικά και ώριμα χρόνια της νεότητάς του.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γεράσιμος Σιάσος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ευχήθηκε να του δίνει ο Θεός δύναμη και υγεία, ώστε κάθε Σεπτέμβριο να τελεί τον Αγιασμό για πολλά πολλά χρόνια ακόμη, όπως είπε.

«Είστε απόφοιτος δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας, Διδάκτορας και Επίτιμος Διδάκτορας και θα ήθελα, μετά την Εκκλησία, όπου επιτελείτε τεράστιο έργο για το καλό της Πατρίδας μας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας, να αισθάνεσθε το Πανεπιστήμιό μας ως δεύτερο σπίτι σας», υπογράμμισε ο κ. Σιάσος.

Χαρακτήρισε μάλιστα τη φετινή χρονιά ως ιδιαίτερη για το Ε.Κ.Π.Α., καθώς συμπληρώνει 190 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επιτυχημένη και πρωτοποριακή λειτουργία παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην Κύπρο.

Τέλος, υπογράμμισε ότι φέτος το νέο προσωπικό είναι διπλάσιο από αυτό που αφυπηρέτησε, ενώ έθεσε ως στόχο την ανακαίνιση και ενίσχυση των κτηριακών υποδομών του Πανεπιστημίου, χάρη στην πρόσφατη τεράστια δωρεά των τεσσάρων μεγάλων Τραπεζών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Exit mobile version