Dogma

ΒΟΛΟΣ: Ο Μητροπολίτης στήνει δίκτυο για φτωχές οικογένειες με παιδιά

«Δίκτυο Οικογενειακής Αλληλεγγύης», μέσα από το οποίο θα βοηθιούνται οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε ένδεια, από εθελόντριες οικογένειες που θέλουν να προσφέρουν, σχεδιάζει να λειτουργήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος.

 

 Στο Δίκτυο εκτός από την Μητρόπολη θα συμμετέχουν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι της ευρύτερης περιοχής και η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όλοι αυτοί οι φορείς θα απαρτίζουν και το εποπτικό συμβούλιο.

 

Η Γραμματεία του Δικτύου, που θα απαρτίζεται από έναν Ιερέα της ενορίας και ένα υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου. Έργο της θα είναι η εύρεση εθελοντών διαμεσολαβητών και η αποδοχή των αιτήσεων από εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν ή να βοηθηθούν

 Οι εθελοντές – διαμεσολαβητές, που θα υπογράφουν ένα συμβόλαιο όπου θα περιγράφονται οι όροι της όλης διαδικασίας, με σκοπό την διαφύλαξη όλων από την οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης ή αρνητικής εμπλοκής μεταξύ τους.

 

Σχετικές αποφάσεις για την σύσταση του Δικτύου λήφθηκαν σήμερα κατά την συνάντηση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με τον ο Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, τον Γ.Γ. Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Σούρλα, τον Αντιδήμαρχο κ. Α. Παντσά και τον Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Ζερβό.