Οι πολυφάδες, που χρησιμοποιούνται για να φτιάξουμε αρωματικούς κεφτέδες, είναι ένα είδος θαλασσινού οργανισμού που ζει κολλημένος στα βράχια της ακροθαλασσιάς. Πρόκειται για μια τσούχτρα με ανοιχτό καφέ χρώμα, ιδιαίτερη στο άγγιγμα.
Υλικά (για περίπου 1/2 κιλό πολυφάδες κεφτέδες):
1/2 κιλό πολυφάδες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Σιμιγδάλι ψιλό (όσο πάρει)
Εκτέλεση:
Βουτήξτε τους πολυφάδες για 10 λεπτά σε ξύδι ώστε να τους πιάσετε χωρίς να προκαλέσουν φαγούρα.
Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά για να αφαιρεθούν χαλικάκια και άμμος.
Πολτοποιήστε τους στο μπλέντερ και προσθέστε άνηθο, μαϊντανό, σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
Τοποθετήστε το μείγμα σε λεκάνη και προσθέστε σιμιγδάλι σταδιακά, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά.
Πλάστε κεφτέδες, αλευρώστε τους και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.
Έτσι έχετε έτοιμη μια από τις πιο χαρακτηριστικές και νόστιμες συνταγές του Αγίου Όρους.
Πηγή: mountathos-eshop.com