Dogma

Νηστίσιμοι αγαλιποκεφτέδες, η μαγική συνταγή από την Σκύρο!

Οι αγαλιποκεφτέδες είναι μια όχι και τόσο γνωστή συνταγή, την οποία όμως αξίζει να δοκιμάσει κάθε λάτρης τις ελληνικής ποιοτικής κουζίνας, ειδικά αυτή την περίοδο αν τηρεί τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.

Οι αγαλίπες είναι οι ανεμώνες της θάλασσας. Οι σκυριανοί αγαλιποκεφτέδες λοιπόν έχουν λίγα απλά υλικά, και είναι έτοιμοι μέσα σε λίγα λεπτά.

Δοκιμάστε τη συνταγή αν θέλετε να βάλετε ποικιλία στις διατροφικές σας συνήθειες!

Μικρές συμβουλές πριν ξεκινήσετε: Αν δεν βρείτε αγαλίπες μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με ένα άλλο χορταρικό όπως, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, ξινολάπαθα.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στο τηγάνισμα, αφού οι κεφτέδες μας θα πρέπει να τηγανιστούν σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν εσωτερικά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τους αγαλιποκεφτέδες:

Αγαλίπες ή άλλα χόρτα
3 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 ματσάκι μάραθο
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι

Επί το έργον:
Αρχικά καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Ψιλοκόβουμε τα μάραθα και πλένουμε πολύ καλά τις αγαλίπες.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια χωρίς λάδι και περιμένουμε να μαραθούν.

Όταν μαραθούν ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τις αγαλίπες, τις ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι (1-2 γεμάτες κουταλιές) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε μπόλικο από το μάραθο που ψιλοκόψαμε, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Τέλος πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους ρίχνουμε να τηγανιστούν σε ένα άλλο τηγάνι με λάδι που έχει ήδη κάψει.

Και αυτό ήταν, βγάζουμε τους αγαλιποκεφτέδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα. Τους απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστοί και αφράτοι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: supersyntages.gr