Dogma

Ανακοπή ερημοδικίας άσκησε ο δικηγόρος του καθαιρεθέντος Αρχιμανδρίτη Διονύσιου Καλαμπόκα

Ανακοπή ερημοδικίας για την καθαίρεση του Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Καλαμπόκα, της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, άσκησε ο δικηγόρος του.

Ο δικηγόρος του καθαιρεθέντος από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτη Διονύσιου Καλαμπόκα, ενημέρωνει, μάλιστα, ότι βάσει του νόμου «Περί των Εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας”, η σχετική απόφαση παραμένει μη εκτελεστή και ο καθαιρεθής κατά την Ιερά Σύνοδο Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος, διατηρεί το δικαίωμα περαιτέρω προσφυγής ενώπιον της πολιτειακής και ευρωπαϊκής δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου του καθαιρεθέντος Αρχιμανδρίτη Διονύσιου Καλαμπόκα

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ενημερώνω ότι κατά της υπ’  αριθμ. 16/2021 αποφάσεως του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος ασκήθηκε ανακοπή ερημοδικίας, συνταχθείσης της από 23.06.2022 Εκθέσεως Ανακοπής.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το άρθρο 129 του Ν. 5383/1932 “Περί των Εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας”, η ανωτέρω απόφαση που αφορά τον Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο (κατά κόσμον Γεώργιο Νικολάου Καλαμπόκα) παραμένει μη εκτελεστή.

Αυτονοήτως, ο Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος διατηρεί το δικαίωμα περαιτέρω προσφυγής ενώπιον της πολιτειακής και ευρωπαϊκής δικαιοσύνης.

Για τις πρόσφατες περί του αντιθέτου ανακοινώσεις ή δημοσιεύσεις, φέρουν την ευθύνη οι υπογράφοντες ή οι δημοσιοποιούντες αυτές.

Μετά τιμής,

Ο καταθέσας την ανακοπή ερημοδικίας για λογαριασμό του Εντολέως μου, δυνάμει της συνημμένης από 21.06.2022 ειδικής εντολής και εξουσιοδότησης, θεωρημένης από το Ελληνικό Προξενείο Ζυρίχης.

Δρ. Αθανάσιος Κόντης, Δικηγόρος Αθηνών