Dogma

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στη Θήβα

Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Δαύλειας με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα σε όλη τη Μητροπολιτική Θηβών περιφέρεια. Ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Κάστρου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Χρόνια και οι πρεσβείες του Προφήτη Ηλία να τους συνοδεύουν.

Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Δαύλειας με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς χρόνια πολλά και τόνισε ότι ο Προφήτης Ηλίας αν και έζησε πολλά χρόνια πριν την εποχή μας, 816 χρόνια πριν την έλευση του Χριστού, είναι ιδιαίτερα λαοφιλής Άγιος τον οποίο σέβονται και τιμούν οι πιστοί.