Ο Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης συνεχάρη εγκάρδια τον Θεοφιλέστατο για την πρόσφατη εκλογή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην ιεραποστολική Επισκοπή Μαζούνγκας, στη Βόρεια Μαδαγασκάρη.
Κατά τη συνάντηση, ο Μητροπολίτης προσέφερε στον νέο Επίσκοπο Ιερό Εγκόλπιο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στο πλαίσιο του ιεραποστολικού της έργου, θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του, ως συναρωγός και συνοδοιπόρος στη διακονία του.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νήφων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και ζήτησε τις ευχές και προσευχές του Σεβασμιωτάτου για την επιτυχία και την καρποφορία της νέας του αποστολής στην ιεραποστολή της Αφρικής.