Μεγάλη ευλογία για τη Μητρόπολη Δημητριάδος συνιστά η έλευση στον Βόλο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, μιάς εκ των πλέον διακεκριμένων σύγχρονων μορφών της Αθωνικής Πολιτείας.
Ο Ηγούμενος του Βατοπαιδίου θα βρεθεί στον Βόλο την Τρίτη 21 Απριλίου, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, προκειμένου να δώσει, αυθημερόν, δύο πνευματικές διαλέξεις.
Συγκεκριμένα, στις 11.00 π.μ. θα ομιλήσει στην 7η Γενική Ιερατική Σύναξη της Τοπικής μας Εκκλησίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στις 6.30 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα ομιλήσει στην 7η Αγιολογική Σύναξη, στο πλαίσιο του Γ΄ Κύκλου των Αγιολογικών Διαλέξεων, αφιερωμένων στους Νεοφανείς Αγίους της Εκκλησίας μας. Ο Γέροντας Εφραίμ θα ομιλήσει για τον Νεοφανή Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή.
