Dogma

«Θεοδώρα Πετραλείφα – Άννα Παλαιολογίνα Καντακουζηνή: Δύο σημαντικές γυναικείες μορφές της βυζαντινής Άρτας»

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας διοργάνωσε το Λυκείου Ελληνίδων Άρτας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», παραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Λύκειο των Ελληνίδων Άρτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στο πλαίσιο της Μνήμης της Βασίλισσας και Πολιούχου Άρτης Οσίας Θεοδώρας.

Ομίλησε η Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με θέμα: «Θεοδώρα Πετραλείφα – Άννα Παλαιολογίνα Καντακουζηνή: Δύο σημαντικές γυναικείες μορφές της βυζαντινής Άρτας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Άρτας και Αρτινοί, που είχαν την ευκαιρία, να γνωρίσουν σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα της τοπικής ιστορίας.