Dogma

Βράβευση Χανιωτών φοιτητών ιατρικής στο Χαζίρειο Πολιτιστικό Κέντρο

Τους άριστους Χανιώτες φοιτητές Ιατρικής ελληνικών Πανεπιστημίων βράβευσε την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του, το Χαζίρειο Πολιτιστικό κέντρο Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος στην Αγία Μαρίνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, όπου παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Πρόεδρος του Χαζίρειου Ιδρύματος κ.κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οικείος εφημέριος και διοργανωτής της όλης εκδήλωσης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, Ιερείς της Μητροπόλεως  και πλήθος κόσμου, βραβεύτηκαν 7 εν ενεργεία φοιτητές ιατρικής για τις άριστες επιδόσεις τους στις πανεπιστημιακές σχολές καθώς και 5 εισαχθέντες στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Οι 12 νέοι επιστήμονες πέρα από την ηθική ικανοποίηση που αισθάνθηκαν, παρέλαβαν το βραβείο του κληροδοτήματος »Γεωργίου Ν. Χαζίρη» το οποίο αντιστοιχεί σε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, προκειμένου να βοηθήσει στη συνέχιση των σπουδών τους.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρει τους ελπιδοφόρους νέους επιστήμονες τονίζοντας, ότι είναι αξιέπαινο να βλέπουμε τους νέους μας να προοδεύουν και να μην αφήνουν τα όνειρα τους να χάνονται στην απογοήτευση των καιρών.

Το Πρακτικό της απόφασης βράβευσης των φοιτητών διάβασε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος της περιοχής Πρωτ. Γεώργιος Περάκης. Η όμορφη αυτή εκδήλωση διανθίστηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς από παιδιά της Ενορίας καθώς και με μία συμβουλετική ομιλία με θέμα » ο αλκοολισμός στους νέους» από την Ιατρό κ. Χρυσάνη Ξηρουχάκη.