Dogma

Ανατρεπτική έξοδος για τον Πάπα – Παρακολούθησε το «βλάσφημο» Jesus Christ Superstar

Μια αν μη τι άλλο, ανατρεπτική έξοδο πραγματοποίησε προ ολίγων ημερών ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Ποντίφικας βρέθηκε στη Ρώμη και στο Teatro Sistina, προκειμένου να παρακολουθήσει το φημισμένο μιούσικαλ "Jesus Christ Superstar" των Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και Τιμ Ράις, το οποίο αρκετοί καθολικοί κύκλοι έχουν χαρακτηρίσει ως "αιρετικό".

Σύμφωνα, μάλιστα με  το ρεπορτάζ του Page Six, ο Πάπας Φραγκίσκος «αγάπησε τόσο πολύ την παράσταση, που στη συνέχεια έδωσε ευλογία στον Τεντ Νίλι και στους υπόλοιπους ηθοποιούς». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίλι υπήρξε ο πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής εκδοχής του μιούζικαλ το 1973 και αυτό το διάστημα περιοδεύει στην Ιταλία με το «Jesus Christ Superstar».

Μάλιστα, ο ίδιος ο Τεντ Νίλι, στις αρχές του μήνα τουίταρε στον προσωπικό του λογαριασμό: «#JesusChristSuperstar συναντά τον Πάπα! Είμαι για πάντα ευγνώμων γι αυτή την ευλογημένη εμπειρία! Παρακολουθήστε τη συνάντησή μας με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό».

 

Σύμφωνα με  το Page Six ένας μουσικός ιστορικός μίλησε για τη σημασία της παπικής επίσκεψης στο μιούζικαλ το οποίο γράφτηκε το 1970 και ανέβηκε στη σκηνή ένα χρόνο μετά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πηγαίνοντας πίσω, από την πρώτη του παρουσίαση στο κοινό, μια μικρή, αλλά ηχηρή ομάδα, χαρακτήρισε το «Jesus Christ Superstar» ως βλάσφημο… η παράσταση απαγορεύτηκε, έστω και για λίγο ακόμα και από το BBC ως «ιερόσυλο» για την Αγγλία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα  φέτος το NBC διοργάνωσε μια ζωντανή εκδοχή της παράστασης με τον Τζον Λέτζεντ στο ρόλο του Χριστού.  Αλλά μια πηγή δήλωσε στο Page Six ότι παρά την προσπάθεια «Φαίνεται ότι τίποτα πέρα από μια παπική ευλογία δεν μπορεί να ηρεμήσει τους αρνητές!».