Dogma

Η 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Ταμασού

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού  η μεγάλη δεσποτική και θεομητορική  εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και η 202η επέτειος της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Κλήρου. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος προέστη και της Δοξολογίας που επηκολούθησε στον ίδιο Ναό, με την παρουσία της βουλεύτριας Ειρήνης Χαραλαμπίδου, του προέδρου ένωσης κοινοτήτων κ. Ανδρέα Κιτρομηλίδη, του προέδρου της κοινότητος κ. Νίκου Αλεξανδράκη, των προέδρων των κοινοτήτων της γύρω περιοχής, εκπροσώπων της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, των τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων.

Τον πανηγυρικό της ημερας εκφώνησε ο Έντιμος Έπαρχος Λευκωσίας, κ. Ανδρέας Χατζηπάκκος.

Στη συνέχεια, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά την επίσημη Δοξολογία ακολούθησε η μαθητική παρέλαση, στην οποία έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες του περιφερειακού γυμνασίου Μαλούντας, των δημοτικών σχολείων Κλήρου, Καλού Χωριού, Αγίου Ιωάννη, Μαλούντας, Αγροκηπιάς, Μιτσερού, Αρεδιού, του περιφερειακού Δημοτικού Παλαιχωρίου,του δημοτικού Φαρμακά – Καμπιού, μέλη συλλόγων, λαογραφικών ομίλων και των μελών του ποδηλατικού ομίλου της Μητροπόλεως Ταμασού «Άγιος Μνάσων».