Νέες βολές Φίλη προς Εκκλησία

  • Dogma
θρησκευτικά

«Είναι δυνατόν να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτής της δύσκολης μάχης εξουσίες οι οποίες ευθύνονται και αυτές για τη σημερινή κρίση, όπως είναι η εκκλησιαστική εξουσία;», με την … απορία αυτή ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ.Νίκος Φίλης επέλεξε να ανοίξει και πάλι τον ασκό του Αιόλου στη συνεχιζόμενη μάλλον κόντρα του με την Εκκλησία.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2017, εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την Εκκλησία, θέτοντας μάλιστα και θέμα δημοκρατίας.

Ο κ. Φίλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι δυνατόν να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτής της δύσκολης μάχης εξουσίες οι οποίες ευθύνονται και αυτές για τη σημερινή κρίση όπως είναι η εκκλησιαστική εξουσία; Είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε και να αφήνουμε όσο αφήνουμε με διάφορες συμβολικού τύπου κινήσεις -και ελπίζω να μην είναι και ουσιαστικές κινήσεις στο μέλλον- να αφήνουμε τη δυνατότητα σε εκκλησιαστικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία;».

TOP NEWS