Μητρόπολη Χίου για νέα επίθεση Μαρτύρων του Ιεχωβά

  • Dogma
μητρόπολη χίου

«Όταν μιλάει η Αγία Γραφή για «λύκους βαρείς» με διάθεση να κατασπαράξουν το λαό του Θεού, τέτοια κινήματα φωτογραφίζει», αναφέρει η Μητρόπολη Χίου για την παραπλανητική επιδρομή χιλιαστών.

«Καιρός να αντισταθούμε σ’αυτές τις παραπλανητικές κινήσεις, αρνούμενοι τις συζητήσεις μαζί τους και τις συμβουλές τους. Η γνήσια Αγία Γραφή της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει τις απαντήσεις σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου και εκεί μπορεί ο καθένας μας να προστρέξει» αναφέρει μεταξύ άλλων η Μητρόπολη Χίου σε σχετική ανακοίνωσή της.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Χίου για την παραπλανητική επίθεση Χιλιαστών ή αλλιώς Μαρτύρων του Ιεχωβά:

Συνηθισμένος ο τρόπος και διαρκής η προσπάθεια παραπλανήσεως των πιστών χριστιανών τόσο από τους υποστηρικτές των παραδοσιακών αιρέσεων, όσο και από τα σύγχρονα αιρετικά ρεύματα και κινήματα. Οι «χιλιστές», πάντως, ή «μάρτυρες του Ιεχωβά» ή «χριστιανοί μάρτυρες του Ιεχωβά», όπως ονομάζονται τελευταία, χρησιμοποιούν την τακτική μέθοδο παραπλανήσεως των χριστιανών, πραγματοποιώντας επιδρομές και επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα.

Τις τελευταίες ημέρες συνεργεία ολιγομελή, εκφράζοντας ευγενική κυρίως συμπεριφορά, πραγματοποιούν επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι της Μητροπόλεώς μας. Αυτή τη φορά μάλιστα διανέμουν – τεχνηέντως πάντως – ένα διαφημιστικό τετρασέλιδο φυλλάδιο για μια καινούργια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τον ιστότοπο jw. org. όπου μπορεί κανείς – κατά τη δική τους πλανεμένη εκτίμηση – να βρεί απάντηση στα σημαντικά ερωτήματα της ζωής. Και στο σημείο αυτό η τεχνική της προσπάθειας για παραπλάνηση φτάνει στο κατακόρυφο. Ποιος θέλει να πάρει απαντήσεις στα σημαντικά ερωτήματα: Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Φταίει ο Θεός για τα βάσανά μας; Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Δελεαστικά πράγματι ερωτήματα, ώστε να ασχοληθή κανείς μ’αυτή την ιστοσελίδα, όπου θα βρεί και τόσα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα…Και τότε… Θα αντλήσει από εκεί απαντήσεις σε βιβλικές ερωτήσεις και συμβουλές για τις οικογένειες. Και προχωρώντας θα κατεβάσει εκδόσεις για τα βιβλία «Καλά Νέα από τον Θεό», το βιβλίο «Τι διδάσκει πράγματι η Αγία Γραφή» και τα περιοδικά «Η Σκοπιά» και «Ξύπνα». Ετσι αποκαλύπτεται το προσωπείο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, αλλά και η παραπλανητική της διάθεση.

Κυρίως όμως η αποκάλυψη αυτή γίνεται στην τελευταία σελίδα του παραπλανητικού φυλλαδίου: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα χαρούν να εξετάσουν την Αγία Γραφή μαζί σας». Και τέλος, τελείως απροκάλυπτα, μας προτείνουν να στείλουμε το αίτημά μας για να λάβουμε τις τέλειες απαντήσεις από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, σε συγκεκριμένη διεύθυνση σε Γερμανία και Ελλάδα.

Όταν μιλάει η Αγία Γραφή για «λύκους βαρείς» με διάθεση να κατασπαράξουν το λαό του Θεού, τέτοια κινήματα φωτογραφίζει. Καιρός να αντισταθούμε σ’αυτές τις παραπλανητικές κινήσεις, αρνούμενοι τις συζητήσεις μαζί τους και τις συμβουλές τους. Η γνήσια Αγία Γραφή της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει τις απαντήσεις σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου και εκεί μπορεί ο καθένας μας να προστρέξει.

Τα παραπάνω μορφώματα και οι προτεινόμενες ιστοσελίδες μόνον πλάνη επιχειρούν και ως εκ τούτου ας τυχαίνουν πλήρους αποδοκιμασίας.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ & ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ

TOP NEWS