Άνθιμος Θεσσαλονικής: Με προσευχή δεν θα έλθουν οι ισλαμικές σπουδές

  • Dogma
θεσσαλονίκης

«Κάντε όλοι προσευχή, και ποτέ δεν θα έλθει διδασκαλία Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή» τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος κατά την εκδήλωση «Ο Όσιος Πορφύριος και οι νέοι».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εχθές στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, από τον σύλλογο φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Ο ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ» σε συνεργασία με την τοπική Ἐκκλησία.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με λόγους εγκωμιαστικοὺς για τον νεοφανή αυτό άγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, αλλά και για την αγάπη που πρέπει να έχουμε για τον Χριστό και την πατρίδα μας την Ελλάδα, έκαμε την έναρξη της Ημερίδος. Στη συνέχεια, ο Σεβ/τος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός αναφέρθηκε στη ζωή και στην πνευματικότητα του οσίου Πορφυρίου, και συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία τους. Συντονιστής και σχολιαστής της Ημερίδος ήταν ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης, Δ/ντης προγράμματος της Πειραικής Εκκλησίας, η οποία και μετέδωσε ραδιοφωνικά το όλο πρόγραμμα, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Μεγάλη έκπληξη για όλους τους παρευρισκομένους υπήρξε το μέγα πλήθος των συμμετασχόντων, αφού εκτός από την κυρία αίθουσα των ομιλιών, επληρώθησαν η μεγάλη είσοδος του Επισκοπείου, οι σκάλες και το πεζοδρόμιο της οδού Βογατσικού. Πλήθος νέων, φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και μεγαλυτέρων στην ηλικία παρηκολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους διακεκριμένους ομιλητές, όπως τον αρχιμ. π. Γεώργιο Αλευρά από τα Καυσοκαλύβια του αγίου Όρους, τον πρωτ. π. Γεώργιο Ευθυμίου, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Γερόντισσα Άννα, καθηγουμένη του ιερού Ησυχαστηρίου αγίου Πορφυρίου Ξάνθης, τον κ. Κωνσταντίνο Γανωτή, φιλόλογο-συγγραφέα, και την κ. Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργό. Όλοι τους με συγκίνηση και γλαφυρότητα ανεφέρθησαν στα προσωπικά τους βιώματα και τις εμπειρίες τους από την γνωριμία τους με τον άγιο γέροντα.

θεσσαλονίκης

Στο τέλος, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είπε : «Θέλω να απευθυνθώ στους φοιτητές της Θεολογίας και στους νέους, ότι άκουσα με θαυμασμό τα ‘πιστεύω’ τους… κάντε όλοι και όλες, και οι μεγάλοι και οι μικροί προσευχή, και ποτέ δεν θα έλθη διδασκαλία Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή», και η Ημερίδα έκλεισε με ένα δυνατό χειροκρότημα.

Την εκδήλωση μετέδωσε απευθείας μέσω του καναλιού της Μητρόπολης το dogma.gr

TOP NEWS