Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία αγκαλιάζει όλο τον κόσμο

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια Εκπαιδευτήρια Π. Ψυχικού η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα «Ευκαιρία να συναντηθούμε και πάλι…».

Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια, παραβρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄. Ο Μακαριώτατος παρακολούθησε με προσοχή όλες τις δραστηριότητες των παιδιών και είχε την ευκαιρία να εκφράσει τόσο την αγωνία του όσο και το ενδιαφέρον του για το θεσμό της οικογένειας. Ο Αρχιεπίσκοπος επίσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία της οικογένειας και στη σημασία της ευρύτερης οικογένειας, δηλαδή αυτή της Εκκλησίας, η οποία αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και στέκεται πάντα πλάι στον άνθρωπο ειδικά σε αυτόν που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής της Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας συνομίλησαν με τον Αρχιεπίσκοπο για τη σημασία της συγκεκριμένης προσπάθειας που δίνει την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να μοιραστούν εμπειρίες και δραστηριότητες και να επικοινωνήσουν με άλλες οικογένειες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 90 παιδιά μαζί με τους γονείς τους από όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής –μαζί με τους εθελοντές περισσότερα από 200 πρόσωπα συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση. Το πλούσιο πρόγραμμα περιείχε παιχνίδια σταθμών, κατασκευές, ζωγραφική και ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια όπου οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους έπαιξαν ασταμάτητα για 2 ώρες.

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά τα Αρσάκεια Εκπαιδευτήρια για την πολυετή συνεργασία, τον κ. Νίκο Σωτηρόπουλο για το σχεδιασμό όλων των δράσεων καθώς και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Η συμβολή όλων στην επιτυχία της εκδήλωσης είναι ανεκτίμητη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Φιλοθέης ομωνύμου Δήμου.

TOP NEWS