Η εορτή του Αγίου Ευθυμίου στην Κατερίνη

  • Dogma
ευθυμίου

Εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ευθυμίου του Μεγάλου το διήμερο 19 και 20 Ιανουαρίου.  Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων νεόδμητος Ιερός Ενοριακός Ναός Αγ. Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου, παραμονής της εορτής του Αγίου Ευθυμίου, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 20 Ιανουαρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Μετά τη Θ. Λειτουργία, τελέστηκε και Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αείμνηστου θεολόγου και συγγραφέα Λαζάρου Τσακιρίδη Θεολόγου, λαϊκού ιεροκήρυκα, ο οποίος πρωτοστάτησε στη δημιουργία της νέας Ενορίας και στην ανέγερση του Ιερού Ναού.

Πριν την απόλυση,ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο της Ενορίας Ιερομ. π. Φιλάρετο Μπαϊράμη.

Τέλος, ευχήθηκε στους εορτάζοντες, ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κατερίνης Ευθύμιο Τσίρκο.

ευθυμίου _DSC0029 _DSC0039

TOP NEWS