Επιστημονική ομιλία στον Ι.Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

  • Dogma

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την χθες στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου,  την οποία διοργάνωσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Μίχος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του ποιμαντικού έργου της Ενορίας.

Μπουγιώτης Βαγγέλης

Μια πολύ όμορφη και καθ’ όλα επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, που διοργάνωσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Μίχος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του ποιμαντικού έργου της Ενορίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και περιελάμβανε ομιλία από τον από το Νευροχειρουργό Δρ Μάρκο Καρβέλα, Επιστημονικό Συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ομιλία με θέμα: «Ένα ταξίδι στον εγκέφαλο ως πεμπτουσία της θείας δημιουργίας».

Στην παρουσία του ο ομιλητής αναφέρθηκε με απλό και παραστατικό τρόπο καθώς και με γλαφυρό ύφος στις ανατομικές δομές όπως επίσης και στη λειτουργικότητα του εγκεφάλου στο σύνολό της ως υπέρτατο θείο δημιούργημα.

Μετά την ομιλία, η παραδοσιακή μικτή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Λυκείου, υπό την δ/νση του κ. Γιάννη Χαβιαρλή, απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια και στην συνέχεια το ¨Εργαστήρι ελληνικού χορού¨, υπό την δ/νση του κ. Χρήστου Λεβέντη με πολλά παιδιά ,χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδα μας.

Σημαντική ήταν επίσης η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, όπου με έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησε την εκδήλωση και κατέκλυσε όλο το προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης,ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Μπακέας κ.α.Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, απέστειλαν συγχαρητήριες επιστολές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

TOP NEWS