Επιστροφή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στην Κοιλάδα

  • Dogma
παναγίας

Επιστρέφει η κλαπείσα εικόνα της Παναγίας των Κοιλαδαίων μετά από μια αγωνιώδη περιπέτεια έξι μηνών .

Η εφέστιος εικόνα της Παναγίας των Κοιλαδαίων, φυλασσόταν στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου Κοιλάδος και αποτελούσε το κόσμημα του χωριού αλλά και την παρηγοριά των κατοίκων διότι το 1906 την είχαν φέρει οι Θρακιώτες με πολλούς κόπους και ελπίδες από την Ανατολική Ρωμυλία της Θράκης.
Τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά από συνεχείς κλοπές του Ναού, οι ιερόσυλοι κλέφτες, με βάρβαρο τρόπο αφαίρεσαν και την ιερά εικόνα της Παναγίας από το Προσκυνητάρι της και αφού την κατέστρεψαν αφαιρώντας την επένδυσή της την πετάξανε σε παρακείμενο αγρό έξω από την Κοιλάδα.
Σήμερα, μετά από μια εξάμηνη ταλαιπωρία σε εργαστήρια συντήρησης και ανακατασκευής, το τιμαλφές κειμήλιο της πίστεώς μας επιστρέφει στην θέση της.
Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 5:30 το απόγευμα, θα γίνει η πάνδημος υποδοχή της στην είσοδο του χωριού παρουσία του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, του πολιτειακού και πολιτικού κόσμου της Λάρισας και των πιστών ενοριτών της Κοιλάδος. Την περιφορά θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος Λαρίσης.
Την Ιερά εικόνα θα προσκομίσει η οικογένεια του Αχιλλέως και Αικατερίνης Λυγγέρα, μεγάλων δωρητών και ευεργετών της ενορίας, καθώς και ανέλαβαν εξ ολοκλήρου, για δεύτερη φορά το κόστος συντηρήσεως και ανακατασκευής.
Όλος ο πιστός λαός είναι προσκεκλημένος στην υποδοχή της ιεράς εικόνος μας, ώστε να επανατοποθετηθεί με τιμή και ευλάβεια στον θρόνο της.

PanagiaKoilada-2 PanagiaKoilada-1 παναγίας PanagiaKoilada-3 PanagiaKoilada-5 PanagiaKoilada-6

TOP NEWS