Επίθεση Σκουρλέτη σε Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma
σκουρλέτης

Έντονη κριτική άσκησε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο κομματικής ομιλίας του το βράδυ της Τετάρτης 26 Απριλίου 2017 στο Μαρούσι.

Αφορμή για την επίθεση του Υπουργού στον Αρχιεπίσκοπο ήταν η πρόσφατη συνάντησή του με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η εκκλησία «δε δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

«Έχω διαπιστώσει, δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ» σημείωσε αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Μακαριωτάτου.

Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε: «Μού έκανε εντύπωση, πως όταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κηρύγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λίγες ημέρες, διχαστικά κηρύγματα που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα. »

Τέλος, ο Πάνος Σκουρέτης επέκρινε τον Αρχιεπίσκοπο σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της.

 

TOP NEWS