Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
Θεοτόκου

Την μεγίστη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 25/3. Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ακολούθως, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού στους δρόμους της ενορίας και στις 10μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.

Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή

Στις 11.30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στο μνημείο των ηρώων, στην παραλία του Βόλου, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στην μνήμη των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης και θα παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση.

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

TOP NEWS